2D VS. 3D

Uitnodiging

19 june 2014

Donderdag 19 juni duiken we met 2D vs. 3D in de wereld van video en animatie! In het prachtige Theater Tuschinski komen tijdens deze ochtendmeeting toppers uit de animatiewereld laten zien hoe zij hun beste werk maken, praten ze over het werken in creatieve teams en vertellen ze wat de invloed van het design is op het vertellen van het verhaal.

Hoe komen zij aan inspiratie? Hoe zorgen ze voor consistentie in hun producties? En welk proces volgen ze in hun producties? Gegarandeerd dat deze combinatie van mooie locatie en topsprekers een topmeeting oplevert, dus zorg dat je erbij bent!

Patrick Nijman
Forever MimeDe eerste spreker voor 2D vs. 3D die we bekend kunnen maken is Patrick Nijman! Met zijn bedrijf NMTrix Animation Studios is hij gespecialiseerd in 3D-animatie en dan met name in karakteranimatie, van commercials, kindertelevisieseries, videoclips tot korte films. Met zijn bedrijf heeft Patrick meegewerkt aan producties als Café de Wereld, Sprookjesboom en coproduceerde het Tumblies. Ook korte films als The Dark, Forever Mime, Mia en Life is Beautiful zit in het portfolio van Patrick! Bij 2D vs. 3D komt hij vertellen wat er allemaal bij zijn werk komt kijken.

Jasper Brekelmans
SweetieAls freelancer en Technical Director bij Motek Entertainment is Jasper verantwoordelijk voor het functioneren van de Motion Capture-pipeline, onder andere voor producties als Café de Wereld, Sprookjesboom en Terres des Hommes Sweetie. Daarnaast heeft hij internationale bekendheid verworven als grondlegger van een serie Kinect applicaties die de highend techniek uit de studio in versimpelde vorm naar het bureau haalt. In zijn presentatie duikt Jasper in op het fenomeen "Performance Capture". Hij vertelt hoe dit in grote producties ingezet wordt om virtuele karakters leven in te blazen, maar ook hoe je dit simpel van achter je bureau zelf kunt doen. Met live-demo!

Joost van der Hoeven
Joost van der Hoeven is altijd op zoek naar verschillende en inspirerende manieren om verhalen te vertellen en te creëren. Naast zijn werk als animator en motion designer deelt hij zijn kennis graag met anderen als trainer en spreker voor Adobe. Op 2D vs. 3D gaat Joost in op de animatiefeatures in de workflow tussen After Effects, Premiere Pro, Photoshop en Illustrator.

Alles op een rijtje
2D vs. 3D
Datum: donderdag 19 juni 2014
Deuren open: 9:30 uur
Presentaties: 10:00 – 12:00 uur
Toegang: gratis voor Adobe User Group-leden
Plaats: Tuschinski, Amsterdam

Reacties

Beste organisatoren, Ik zou graag op de bijeenkomst aanwezig willen zijn. Met vriendelijke groet, Claudia Stegeman
Fantastisch innitiatief user group! Na lang wachten dan toch een 2D/3D animatie gerelateerd evenement. Bedankt!
Will this presentation be made entirely in Dutch? Welke taal is dit?
Dankjullie wel voor deze indrukwekkende presentatie in Tuschinski, de omgeving deed de sprekers eer aan!
2D vs. 3D
Het wel en wee van de animator
Theater Tuschinski
Reguliersbreestraat 26-34
1017 CN Amsterdam

Programma

09:30 Deuren open
10:00 Wendy Soeters
            opening
10:05 Patrick Nijman
            NMTrix Animation Studios
10:50 Joost van der Hoeven
            Adobe
11:20 Jasper Brekelmans
            Motek Entertainment
12:00 Wendy Soeters
            afsluiting
12:05 Lunch-buffet