2D VS. 3D

Verslag

19 june 2014

Een meeting op een donderdagochtend? Ja, en wat voor een! In het prachtige Tuschinski kwam in drie presentaties de stand van zaken rond 3D-animatie naar voren.

Patrick NijmanNadat Wendy Soeters de meeting namens Adobe User Group had geopend, was Patrick Nijman de eerste spreker. Met zijn bedrijf NMTrix Animation Studios richt hij zich nu op 3D-animatie en hij begint met een showreel en het indrukwekkende Forever Mime. Volgens Patrick zijn de echte grote voordelen voor 2D, dat die met minder beelden per seconde toe kunnen en dat je wat je niet ziet, ook niet hoeft te tekenen of bouwen. Voorts behandelde hij nog het productieproces van NMTrix, van pre- tot postproductie.

Joost van der HoevenJoost van der Hoeven was de tweede spreker en had een kortere presentatie. Hij ging in op de workflow in Adobe Creative Cloud, waarvan woensdag de nieuwste versie is gelanceerd. Joost showde dat de koppeling tussen Photoshop en After Effects wat betreft animatie is verbeterd en ging ook in op storyboarding in Illustrator. De bezoekers kregen de nodige tips en tricks dus!

Jasper BrekelmansTen slotte was het de beurt aan Jasper Brekelmans. Hij sprak over motion en performance capture en het ontwikkelen van virtuele karakters. Het verschil tussen motion en performance capture is dat bij de laatste ook gezicht en audio opgenomen worden. Daardoor is het meteen realistisch. Het voordeel van motion capture is weer dat je onrealistische effecten makkelijker kunt toevoegen. Ook toonde Jasper Mocap Mapping: interactieve projectie aan de hand van motion capture. Met nog een blik op de toekomst van motion capture eindigde hij zijn presentatie en gaf daarna nog een live demo.

Deze zeer geslaagde meeting werd afgesloten met een luxe lunchbuffet, waar bezoekers en sprekers nog aangenaam konden napraten.

Reacties

Beste organisatoren, Ik zou graag op de bijeenkomst aanwezig willen zijn. Met vriendelijke groet, Claudia Stegeman
Fantastisch innitiatief user group! Na lang wachten dan toch een 2D/3D animatie gerelateerd evenement. Bedankt!
Will this presentation be made entirely in Dutch? Welke taal is dit?
Dankjullie wel voor deze indrukwekkende presentatie in Tuschinski, de omgeving deed de sprekers eer aan!
2D vs. 3D
Het wel en wee van de animator
Theater Tuschinski
Reguliersbreestraat 26-34
1017 CN Amsterdam

Programma

09:30 Deuren open
10:00 Wendy Soeters
            opening
10:05 Patrick Nijman
            NMTrix Animation Studios
10:50 Joost van der Hoeven
            Adobe
11:20 Jasper Brekelmans
            Motek Entertainment
12:00 Wendy Soeters
            afsluiting
12:05 Lunch-buffet