AUG PRESENTS FITC SNEAK PEEK 2013

Onderwerp: Zachary Lieberman

17 february 2013

Zachary Lieberman mocht de tweede vijftien minuten op AUG presents FITC Sneak Peek 2013 vullen met zijn passie voor ‘creative coding’. Hierin presenteerde hij voornamelijk zijn Nike+-project, waarin hij de data van een rondje joggen omzette tot prachtige data visualisaties.

Spreker: Zachary Lieberman

Zach is een artiest met één doel: hij wil je verrassen. Zijn werk zet technologie op een speelse wijze in om de grens tussen het zichtbare en het onzichtbare te slechten. Hij heeft gewerkt in Ars Electronica Futurelab, Eyebeam, Dance Theater Workshop, en de Hangar Center for the Arts in Barcelona en zijn werk is overal ter wereld tentoongesteld geweest.

 

Zach is een van de oprichters van openFrameworks, een C++-bibliotheek voor creatief coderen. Zijn optredens, installaties en online werk gebruiken gebaren als input, kinetische reactie en magie. Recent heeft hij meegeholpen bij het maken van visuals voor de gevels van het nieuwe Ars Electronica Museum, schreef hij software voor een augmented reality kaarttruc, creëerde een 73 mijl lange lichtinstallatie voor de Olympische Spelen en hielp hij een open source eyetracker ontwikkelen om een gehandicapte graffiti-artiest opnieuw te laten tekenen.

Hij heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder Design of the Year van het London Design Museum, FutureEverything en de Golden Nica in Interactive Art at Ars electronica. Daarnaast stond hij in de top 50 van beste uitvindingen van Time Magazine.

AUG presents FITC Sneak Peek 2013
FITC en de Adobe User Group slaan de handen ineen voor een exclusieve sneak peek van FITC Amsterdam!
Bitterzoet
Spuistraat 2
1012 TS Amsterdam

Programma