AUG PRESENTS FITC SNEAK PEEK 2014

Onderwerp: Kyle McDonald

23 february 2014

Kyle McDonald begon met een experiment dat hij echt net begonnen was - een stuk tekst waarmee hij nieuwe tekens maakt. Daarna liet hij werk zien dat hij met een Kinect en een computer maakte, zodat hij met zijn wenkbrauwen kon tweeten. Nadat hij het project opensourcde, kwamen er de tofste dingen uit. Zo maakte iemand een human beatbox, zonder zelf geluid te maken - bewegen was voldoende. En iemand anders liet muziek maken door gekke bekken te trekken.

Ook stond Kyle stil bij de 'blind artist', waarbij mensen een potlood moesten vasthouden die door een computer aangestuurd werd. Zodra de persoon zijn ogen sloot, maakte de machine een portret van diegene.

Ten slotte liet Kyle een project zien waarbij alles wat hij typte op Twitter gezet werd. Code, Google-zoekopdrachten en alle andere teksten. Dit leverde pijnlijke tweets op. Een mooi experiment waarbij de scheidslijn tussen off- en online vervaagt!

Spreker: Kyle McDonald

Kyle McDonald is een kunstenaar die met code tovert. Hij levert zijn bijdrage aan arts-engineering toolkits als openFrameworks en bouwt tools waarmee artiesten nieuwe algoritmes creatief kunnen gebruiken. Kyle houdt van het proces en deelt ideeën en projecten vaak al voor ze af zijn. Zijn werk is te zien op tentoonstellingen en festivals als Ars Electronica, Sonar/OFFF, YCAM, Eyebeam, Anyang Public Art Project, Cinekid, CLICK Festival, NODE Festival, FITC en vele andere.

AUG presents FITC Sneak Peek 2014
Het beste van FITC Amsterdam alvast op ons podium!
Bitterzoet
Spuistraat 2
1012 TS Amsterdam

Programma

19:00 Zaal open
19:30 Opening door Joost Nuijten
19:40 Sougwen Chung
20:00 break
20:10 Mario Klingemann
20:30 break
20:40 Kyle McDonald
21:00 break
21:10 Jason White
21:30 Afsluiting
21:40 Borrel