AUG PRESENTS FITC SNEAK PEEK 2015

Verslag

22 february 2015

We beloofden drie van de beste sprekers van FITC Amsterdam en we hadden ze ook. Traditiegetrouw organiseerden we de zondagavond voor FITC onze Sneak Peek, voor de derde keer in het sfeervolle Bitterzoet.

Ubi de FeoNadat het publiek binnengedruppeld was, opende Wendy namens de Adobe User Group de avond en gaf ze na een korte introductie de microfoon aan Ubi de Feo. Ubi stond in zijn presentatie stil bij alle ideeën die hij ooit had - en dan verrassend genoeg met veel aandacht voor de ideeën die nooit werkelijkheid werden. Hoe meer ideeën je hebt, hoe beter, want van elk idee kun je iets leren.

Hoss GiffordHoss Gifford was de tweede spreker. Hij vertelde hoe hij via een sabbatical in Schotland uiteindelijk bij One Method in Toronto terechtkwam. Ook bij dit bedrijf zijn ideeën belangrijk - en het liefst ideeën buiten de gebaande paden. Zo heeft One Method via een klein ideetje uiteindelijk een tacorestaurant geopend en werden de ontwerpen van een verloren pitch zelf verkocht in een popupstore. Zijn boodschap: geloof in je ideeën en als je erin gelooft, voer ze uit.

Naomi AtkinsonTijd voor een biertje en daarna Naomi Atkinson op het podium. Zij vertelde hoe belangrijk het is om je core te kennen en van daaruit te werken. Haar core is designen en dat liet ze zien aan de hand van haar carrière. Want hoewel die heel divers is, is designen de rode draad. Zelfs nu ze haar eigen winkel in Newcastle is begonnen - dit is namelijk ontstaan uit het vormgeven van een nieuwe businessvariant voor kunstenaars. Zij verkoopt voor een abonnementsbedrag de spullen, de maker krijgt de opbrengst en bepaalt zelf de prijs. Het moraal uit Naomi’s verhaal: ontdek wat jouw kwaliteiten zijn en werk van daaruit, niet andersom.

Wendy dankte het publiek, de sprekers en FITC voor een mooie avond, die we uiteraard afsloten met een drankje aan de bar en mooie gesprekken over wat we gezien hadden.

Bedankt!

AUG presents FITC Sneak Peek 2015
FITC Sneak Peek 2015: inspiratie, drankjes en muziek!
Bitterzoet
Spuistraat 2
1012 TS Amsterdam

Programma