AUG PRESENTS FITC SNEAK PEEK 2016

Verslag

21 february 2016

Op zondagavond 21 februari was het weer zover: onze preparty van FITC Amsterdam. In de mooie zaal van Bitterzoet betraden Marcus Ivarsson, Dominic Wilson en Filipe Carvalho het podium, om tijdens AUG presents FITC Sneak Peek de bezoekers hun tofste werk te laten zien.

Wendy Soeters opende namens de Adobe User Group de avond, waarbij ze onder de aanwezigen twee kaartjes voor FITC Amsterdam weg mocht geven.

Marcus Ivarsson
Marcus IvarssonDe eerste spreker was Marcus Ivarsson. Hij liet enkele toffe projecten zien, zoals een Lego-builder in Google Earth, een interactieve kaart en nagespeelde gevechten rond The Hobbit en het liefdeskind tussen IDEA en Pixar. Wat centraal stond, was de ervaring die je creëert. De gebruiker moet centraal staan, want het gaat er uiteindelijk om wat er in je hoofd gebeurt. Het is dan ook belangrijk dat je liefde in je werk stopt.

Dominic Wilcox
Dominic WilcoxZijn prestaties op high school waren gemiddeld, maar Dominic Wilcox was wel altijd enorm creatief. Hij zoekt in zijn werk graag de raakvlakken tussen kunst, design, technologie en vakwerk op. Bovendien gebruikt hij graag de Wilcox On-Off Switch: hij zoekt naar manieren om alledaagse dingen op een originele manier te gebruiken of te verbeteren.

Filipe Carvalho
Filipe CarvalhoZeven jaar werkte Filipe Carvalho als webdesigner, maar uiteindelijk probeerde hij websites vooral op films te laten lijken. Daarom begon hij ook aan motion graphics te werken en deed hij zijn eigen art direction en fotografie. Tegenwoordig werkt hij als conceptueel designer. Omdat hij daarbij normaal gesproken zelf geen animatie doet, animeerde hij zijn eigen reel. Om dingen te doen zoekt hij zijn inspiratie op Google, Pinterest en Flickr en gaat hij aan de slag. Want uiteindelijk is dat de beste manier om dingen te leren.

Na deze drie inspirerende presentaties sloot Wendy de avond af en was het tijd voor een hapje, een drankje en fijne muziek van de dj's. Een zeer geslaagde avond dus!

AUG presents FITC Sneak Peek 2016
Proef de sfeer van FITC Amsterdam alvast bij ons!
Bitterzoet
Spuistraat 2
1012 TS Amsterdam

Programma