CONNECTED DEVICES

Onderwerp: BERG

17 december 2013

Het schattigste gadget van deze middag was toch wel de Little Printer. BERG begon in 2012 met de ontwikkeling van deze gadget. Eerst was het de bedoeling om een nieuw soort Tamagotchi te maken, maar na heel veel knutselen is kwam er een mini printer met een grappige persoonlijkheid uit. Matt Webb van BERG nam ons mee in het bouwproces van de Little Printer. Voor het creatieve bureau was het een leerzaam uitstapje omdat bij het ontwikkelen voor hardware hele andere regels gelden dan voor een simpele app of website. Maar na veel testen en prototypes bouwen is deze kleine gadget eruit gekomen. Vooral kinderen zijn dol op dit apparaatje, het is namelijk heel eenvoudig je te abonneren op een kleurplaat service zodat je elke dag een nieuwe kleurplaat geprint krijgt.

Spreker: Matt Webb

Matt Webb is CEO en mede-oprichter van BERG. Hij is verantwoordelijk voor de groei en richting van dit creatieve bureau. Zijn doel is dat BERG mooie, nieuwe producten maken, die inspireren - niet ontworpen voor de wereld zoals die nu is, maar zoals de wereld zou moeten zijn.

Internationaal gelauwerd bureau BERG heeft voor grote namen als Google, Intel gewerkt. Werk van BERG is zelfs te zien geweest in de New York MoMA. Nu heeft BERG zijn eigen connected consumentenproduct: Little Printer, de meest aaibare printer ter wereld.

Connected Devices
Ontmoet de techniek van de toekomst in Rotterdam!
Hofplein Theater, Rotterdam
Benthemstraat 13
3032 AA Rotterdam

Programma

12:00 Deuren open
12:45 Opening - Joost Nuijten en Niels de Keizer
13:00 90 minutes of hue - George Yianni, Tom Reinhoudt, Bram Bos, Lukas van Driel
14:30 Random - Ralph Kok
15:15 Pauze
15:45 Google Glass - Iskander Smit en Daphne Channa Horn
16:30 BERG - Matt Webb
17:15 Afsluiting - Joost Nuijten en Niels de Keizer
17:30 Borrel!