CREATIVE SUITE 4

Verslag

23 september 2008

Vorige week dinsdag werd tijdens de 8e meeting van de Adobe User Group Nederland de nieuwe Creative Suite officieel gelanceerd in de Amsterdamse Meervaart. Voor meer dan 300 man werden de nieuwe programma's voor de eerste keer publiek getoond, ontving het 1000e lid van de vereniging een pakket Creative Suite 4 en werd ook de nieuwe huisstijl en website van de Adobe User Group gepresenteerd.

Na de intro door voorzitter Bert Hagendoorn met de presentatie van de nieuwe Friends en Partners van de User Group lieten sprekers van Adobe zien wat de nieuwigheden in de Suite en de verschillende programma's zijn. Na een pauze was de beurt aan Mediamonks, de InDesign User Group, Aral Balkan en de bureaus These Days en Boulevart.

Lancering Creative Suite 4
Ton Frederiks en Klaasjan Tukker van Adobe toonden voor het eerst publiekelijk Creative Suite 4. Aan de feedback van de leden was af te leiden dat de verbetering ten aanzien van de workflow goed werden ontvangen - de tijdswinst die binnen projecten met de nieuwe versie te behalen is sprak uiteraard de in de zaal bijelkaar gekomen professionals aan. Premiere leek gezien de reacties als veelbelovend gezien te worden. Daarnaast was men te spreken over het feit dat de interface van de verschillende programma's universeler was gemaakt, wat het werken binnen de diverse pakketten eenvoudiger maakt - voorbeeld daarvan ook de timeline in Flash, die nu als in After Effects te benaderen en te bewerken is. De nieuwe Suite werd hier dus voor het eerst getoond, maar zal in de loop van deze maand verkrijgbaar zijn.

Nieuwe huisstijl en website
Na de pauze liet Mediamonks succesvol eigen werk zien, waarbij ingegaan werd op wat er bij de productie hiervan kwam kijken. Aral Balkan sloot het programma in de blauwe zaal af met een inspirende sessie - tevens stof tot nadenken over de drive achter je eigen werk. Tevens waren er sessies door Gabriel Powell over Indesign CS4 en van de Belgische interactieve bureau’s These Days en Boulevart met enkele showcases. De sessies in de grote zaal werden opgenomen door Dutchview en de video's zijn inmiddels te bekijken op de vernieuwde website. Deze ging 'live' tijdens het evenement en was, net als de nieuwe huisstijl, gemaakt door bureau Momkai: http://www.adobeusergroup.nl