DESIGNERS VS DEVELOPERS

Verslag

28 november 2007
De Adobe User Group hield 28 november voor de vierde keer dit jaar in Pakhuis de Zwijger een meeting, waar meer dan 110 bezoekers op af kwamen. Thema voor deze meeting was de samenwerking tussen designers en developers. De bureaus Qi, MediaMonks, AKQA en MediaCatalyst spraken over deze samenwerking aan de hand van eigen cases. ACHTUNG! reikte er de Uber Flash Award uit.

Inspirerende cases
Na een kort intro door voorzitter Bert Hagendoorn (Adobe) trapten drie sprekers van MediaMonks af met een presentatie van twee projecten, waarbij zowel de designer als de developer aan het woord kwam. Bureau Qi ging ondermeer in op werk voor Heineken en Nivea, ook hier stond de workflow tussen de designer en de developer centraal. Na de pauze en de uitreiking van de Uber Flash Award was het de beurt aan MediaCatalyst, die ondermeer tools toonde voor de Canon EOS 400D site, waarmee designers zelf een 3D scene konden maken. De laatste sessie was voor het internationale bureau AKQA, dat sinds kort ook in Amsterdam een vestiging heeft. Zij lieten onder andere een Adobe AIR applicatie en werk voor de promotie van Halo 3 zien. Zo boden de cases de bezoekers, naast de info over de technische achtergronden en ideeen qua workflow, een behoorlijke dosis inspiratie.

Voor de ACHTUNG! Uber Flash Award, waarvoor orginele en innovatieve Flashproducties ingestuurd kunnen worden, waren 3 inzendingen genomineerd. De 1e prijs ging naar Sander Riel en Elvin Dechesne van Satama FlashFabriek met de inzending voor de Hema. Tim Knip ontving de 2e prijs voor ASCollada en de
3e prijs ging naar Patrick Pietens voor Pioneer:.

Samenwerking met Dzone
Voorafgaand aan de bijeenkomst hield grafisch vakblad Dzone, mediapartner van de Adobe User Group, interviews met alle sprekers. Dzone hanteert als thema voor de komende editie hetzelfde onderwerp: de samenwerking tussen designers en developers. Tevens zal er een artikel over de Adobe User Group in staan. De nieuwe Dzone verschijnt eind december.
Designers VS Developers
De komende meeting vindt woensdag 28 november plaats in Pakhuis Willem de Zwijger, met als thema 'Designers VS Developer
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma