DIGITAL PUBLISHING 2014

Onderwerp: Adobe MAX 2014

22 october 2014

Peter Villevoye was in Los Angeles bij Adobe MAX 2014 en kwam ons op zijn karakteristieke snelle wijze op de hoogte brengen van alle nieuwigheden die hij gezien heeft. Hij begon met drie keer vijf minuten over nieuwe features Illustrator, Photoshop en InDesign. Onder andere makkelijker tekenen in Illustrator, vervagen en vlammetjes in Photoshop en het aanpassen van tabellen in InDesign kwamen voorbij voordat Peter aan het echte onderwerp begon: digitaal publiceren, van papier naar glas. InDesign is nog steeds voor publicaties: als het af is, is het af. Geen websites die oneindig kunnen veranderen, daar is het programma niet voor. Peter stond met name stil bij de keuzes die je in InDesign moet maken. Het is namelijk belangrijk dat je weet wat je in InDesign aan features kunt gebruiken als je voor een bepaald type publicatie kiest. Verder is Adobe met ePub aan de slag gegaan. In versie 3 kun je tegenwoordig al veel meer. Er zitten nog genoeg haken en ogen aan, maar Peter stelde: ga kijken wat er mogelijk is en blijf niet in de onmogelijkheden hangen.

Spreker: Peter Villevoye

Peter Villevoye heeft een rijke historie en ruime ervaring in diverse mediatechnieken. Van theaterbelichting tot websites en van voice-overs tot 3D-printing, niets ontsnapt aan zijn aandacht.

Het grootste deel van zijn dagelijkse werk is lesgeven in diverse software-pakketten m.b.t. DTP, webdesign en digitaal publiceren, maar ook het trainen in 'fenomenen', zoals interface-design of typografie. Duizenden professionals kennen hem ook van artikelen in vakbladen en berichten op websites, of van de talloze vakbeurzen en seminars waar hij vaak op zijn enthousiaste en amusante wijze iets demonstreert of uitlegt.

Peter heeft ook veel vertaalwerk voor Apple gedaan en een aantal boeken en handleidingen geschreven.

Korte opsomming van Peters werkzaamheden:
demonstrateur, presentator, adviseur, docent, ontwerper, schrijver, vertaler, uitvoerder en begeleider op het gebied van (o.a.) DTP, A/V, 3D, Web, tablets, apps en vele andere onderwerpen m.b.t. Apple en Adobe.

Digital Publishing 2014
Haal alles uit digitaal publiceren!
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Programma

12:00 Zaal open
12:55 Opening door Guy van der Kolk
13:00 Peter Villevoye
14:00 Siebe Kuipers
15:00 Pauze
15:30 Marco Kramer
16:30 Paul Bierhaus
17:20 Afsluiting door Guy van der Kolk
17:30 Borrel - one drink by Brisk ICT