DIGITAL PUBLISHING 2014

Uitnodiging

22 october 2014

We gaan weer naar Groningen! De beste sprekers over digital publishing betreden op 22 oktober het podium van de Puddingfabriek. Wat zijn de kansen die digitaal publiceren biedt? Hoe pak je een goede publicatie aan? Wat is de juiste techniek? Vragen die onze sprekers kunnen beantwoorden.

Smartphone

Of je nu graficus bent, ontwerper of anders bezig bent met digitale publicaties, zorg dat je deze woensdag in Groningen bent! Om 12 uur gaan de deuren open, om 12:45 starten de inspirerende sessies. En uiteraard sluiten we Digital Publishing af met een netwerkborrel. Log in en meld je snel aan via de knop aan de rechterkant van deze pagina!

Peter Villevoye
Peter VillevoyePeter Villevoye van Studea is natuurlijk een goede bekende. Ook op Digital Publishing staat hij weer op ons podium!
Ondanks dat de iPad nog maar vier jaar bestaat, heeft het de wereld voor digitaal publiceren wel een gigantische boost gegeven. Peter kan je er alles over vertellen en komt vers van de Adobe MAX in LA rapporteren over de nieuwe koersen die Adobe inslaat met InDesign en digitaal publiceren. Over ePub 3, Adobe DPS en vele andere goede en gloednieuwe ontwikkelingen.

Marco Kramer
Marco KramerMet zijn bedrijf Brightboy Squad optimaliseert Marco Kramer online verkoopervaringen voor ondernemers. In Marco's wereld staat de gebruiker en zijn ervaring voorop. En digitaal is anders dan papier, dus is het een op een overzetten van je magazine naar digitaal een gemiste kans. Met heldere voorbeelden laat Marco zien wat de verschillen zijn en waar de kansen liggen. Je hoeft niet iedereen te raken, maar je moet de juiste gebruiker overtuigen!

Siebe Kuipers
Siebe KuipersSiebe Kuipers is communicatiegeneralist bij Pentapark en meent dat in digitaal publiceren vormgeving en techniek optimaal met elkaar verenigd zijn. Volgens hem heeft de gebruiker van een e-magazine zijn eigen, specifieke gedrag. In zijn presentatie gaat Siebe in op strategie en scholing en het inhoudelijk en visueel maken van e-magazines om deze gebruiker zo goed mogelijk te bedienen.

Paul Bierhaus
Paul BierhausOnder het YipYip Kids-label ontwikkelt het jonge Rotterdamse bureau YipYip leuke en leerzame apps voor de allerkleinsten. Paul Bierhaus (art director) vertelt in zijn presentatie over de geschiedenis en de ontwikkelingen van het prentenboek, de productie van hun eerste interactieve prentenboek Kwijt Weg Foetsie, welke lessen ze hieruit trokken en hoe deze invloed hebben op nieuwe projecten zoals de app van de kinderboekenweek Fabians Feest.

 

YipYip

Alles op een rijtje
Digital Publishing
Datum: woensdag 22 oktober
Deuren open: 12:00 uur
Presentaties: 12:45 - 17:30 uur, daarna borrel
Toegang: gratis voor Adobe User Group-leden
Plaats: De Puddingfabriek, Groningen Let op! Bij de Puddingfabriek kun je niet pinnen. Zorg dus dat je wat kleingeld bij je hebt.

Brisk ICT sponsort voor iedereen één drankje tijdens de borrel!

Brisk ICT

 

Reacties

Als Groninger natuurlijk helemaal blij, ook een keer een thuis feestje.
Leuk! Ik ben er bij!
ben er ook, eerste keer ben dus erg benieuwd
Ik doe geen oog meer dicht.
Hoi Piepeloi Villevoye
We doen ons best om te komen ,goed dat Adobbe weer eens in groningen is!
Digital Publishing 2014
Haal alles uit digitaal publiceren!
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Programma

12:00 Zaal open
12:55 Opening door Guy van der Kolk
13:00 Peter Villevoye
14:00 Siebe Kuipers
15:00 Pauze
15:30 Marco Kramer
16:30 Paul Bierhaus
17:20 Afsluiting door Guy van der Kolk
17:30 Borrel - one drink by Brisk ICT