DIGITAL PUBLISHING

Onderwerp: App Studio

18 september 2013

Matthias Günther toont hoe je eenvoudig in InDesign een digital magazine voorbereidt om het vervolgens met behulp van (Quark's!) App Studio om te toveren tot een interactief, digitaal magazine. App Studio maakt slim gebruik van animatie-palet in Adobe InDesign en weet de output om te zetten naar een magazine waarvan de inhoud is opgebouwd in HTML5. Het grote voordeel: kleinere magazines qua MB's, werkende animaties vanuit InDesign en 'echte' tekst die te selecteren is.

Spreker: Matthias Günther

Als engineer en lay-outartiest dicht Matthias Günther het gat tussen technologie en de mensen. Sinds 1997 werkt hij voor Quark, waar hij zich richt op oplossingen voor interactief en digitaal publiceren, op het gebied van HTML5, Flash, App Publishing en webapps. In de afgelopen tien jaar heeft Matthias zich gericht op interactieve en digitale publishingoplossingen op het gebied van HTML5, Flash, App-publishing en webapps. Hij zet zich actief in voor design- en publishingcommunity's en vertegenwoordigt Quark in de Ghent PDF Workgroup. Matthias is ook bekend als co-auteur van drie "Huegli"-boeken en heeft net een nieuw boek over "Agile Publishing" uitgebracht.

Matthias is een veelgevraagd spreker op seminars en congressen over de hele wereld en helpt zowel individuele designers als grote organisaties bij het ontdekken van de mogelijk- en moeilijkheden van digitaal publiceren. Volg Matthias op @HamburQ.

Digital Publishing
Hoe benut je alle kansen van digitaal publiceren? Bij Digital Publishing hoor je het!
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Programma

12:00 Zaal open
12:45 Opening door Adobe User Group
13:00 Richard Slakhorst
13:45 Pascal Montsma
14:30 Pauze
15:00 Matthias Guenther
15:45 Joost Schuttelaar
16:30 Sander van den Dries
17:20 Afsluiting door Adobe User Group
17:30 Borrel, gesponsord door Brisk ICT