DIGITAL PUBLISHING

Uitnodiging

18 september 2013

Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken, ondanks dat ze nog maar net hun plaats veroverd hebben. Hoe haal je nu het meeste uit de kansen die dit voor je publicaties biedt? Moet je inzetten op InDesign samen met Adobes Digital Publishing Suite? Moet je voor native apps gaan? Of is HTML5 de meest flexibele oplossing voor de toekomst?

Smartphone

Op 18 september organiseert de Adobe User Group in de Puddingfabriek in Groningen Digital Publishing. Deze middag willen wij alle mogelijkheden rond digitaal publiceren in kaart brengen, uiteraard met inspirerende en interessante sessies zoals je van ons gewend bent. Of je nu graficus bent, ontwerper of anders bezig bent met digitale publicaties, zorg dat je deze woensdag in Groningen bent! Om 12.00 uur gaan de deuren van de Puddingfabriek open en om 12.45 begint het programma. Uiteraard sluiten we de middag af met een netwerkborrel!

Eerste sprekers bekend
Vol trots presenteren wij de volgende sprekers:

De iPad-app voor Mediacollege AmsterdamMet digitaal publiceren zijn naast distributie, redactie en vormgeving aspecten als navigation, interaction design en motion graphics belangrijk geworden. Nieuwe aspecten dus, die in de klassieke grafische media minder een rol speelden. Deze aspecten vergen een andere manier van denken Zo’n andere manier van denken kan echter een groot verschil maken!  Richard Slakhorst (tabletpublisher.nl) komt vertellen hoe je met deze nieuwe technologieën je eigen tabletpublicaties kunt verrijken.

 

Dutje-appPascal Montsma is freelance adviseur en vormgever interactieve media met tien jaar relevante ervaring. Tijdens zijn presentatie zal Pascal Montsma zijn ervaringen met Digital Publishing Suite visueel tonen. Vanaf de eerste bèta maakt hij gebruik van deze technieken en produceert hij interessante magazines en boeken. Hij laat praktijkvoorbeelden zien en geeft tips en uitleg over de totstandkoming. Vertelt waarom hij is begonnen met Adobe DPS en InDesign vanuit een compleet digitale wereld.

 

GoodFood, een van de apps uit App StudioAls engineer en lay-outartiest dicht Matthias Günther het gat tussen technologie en de mensen. Sinds 1997 werkt hij voor Quark, waar hij zich richt op oplossingen voor interactief en digitaal publiceren, op het gebied van HTML5, Flash, App Publishing en webapps. Met App Studio kun je interactieve tablet- en smartphone-experiences maken, zonder dat je een codekoning hoeft te zijn. Matthias laat in zijn presentatie zien hoe je dit doet en optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die HTML5 biedt.

 

HTML5 Magazine, demoEind 2010 startte oprichter Joost Schuttelaar met de ontwikkeling van het HTML5 Magazine, met als doel het eenvoudig publiceren op verschillende platformen, zonder compromis qua design of functionaliteit. Het HTML5 Magazine is optimaal afgestemd op het apparaat van de lezer.  Informatie is toegankelijk voor zoekmachines via onder andere microformats en er is volledige integratie met social media. Joost komt op Digital Publishing alles over H5Mag vertellen!

Sander van den Dries is een digital creative met passie voor interactieve media. Als oprichter en eigenaar van Triggerfish! en Mobilefish! is hij verantwoordelijk voor de strategie en conceptontwikkeling van cutting-edge online en mobile producties. Tijdens de presentatie neemt Sander je mee in de zoektocht naar de beste digital publishing oplossingen. Hij deelt verrassende inzichten uit de markt, de problemen waar bureaus en uitgevers mee worstelen en de onbegrensde mogelijkheden versus de werkelijkheid van vandaag de dag.

 

Alles op een rijtje
Digital Publishing
Datum: woensdag 18 september
Deuren open: 12:00 uur
Presentaties: 12:45 - 17:30 uur, daarna borrel
Toegang: gratis voor Adobe User Group-leden
Plaats: De Puddingfabriek, Groningen

Reacties

Gezellig! Ik ben er weer bij :)
Count me in!
Lekker dichtbij huis. Ben ook van de partij.
Fantastisch: een meeting van de Adobe UserGroup in Groningen!
Ik heb er weer zin in!
Zegt het voort! Deel het met zoveel mogelijk mensen uit de omgeving, ik zou HEEL blij zijn met een mooie volle bak. :D
ich bin darbei! :)
Present!
Top, na de vorige keer in Amsterdam (Print) nu ook hier aanwezig :)!
ik ben er bij
Erg leuk! Ben zelf al een tijdje aan het stoeien met digital publishing. Ben nieuwsgierig en heb ook zin in een dagje Groningen!
Wordt een behoorlijk inspirerende line-up ! Zoooo jammer dat ik die dag niet erbij kan zijn... :-(
Ik ben erbij! Ik hoop een goedkope oplossing te vinden waarmee snel en makkelijk html-5 magazines gemaakt kunnen worden. :-)
Digital Publishing
Hoe benut je alle kansen van digitaal publiceren? Bij Digital Publishing hoor je het!
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Programma

12:00 Zaal open
12:45 Opening door Adobe User Group
13:00 Richard Slakhorst
13:45 Pascal Montsma
14:30 Pauze
15:00 Matthias Guenther
15:45 Joost Schuttelaar
16:30 Sander van den Dries
17:20 Afsluiting door Adobe User Group
17:30 Borrel, gesponsord door Brisk ICT