INDESIGN: BACK TO BASICS

Verslag

6 march 2013

Peter VillevoyeDe allereerste meeting van de Adobe User Group-afdeling Print & Publishing vond 6 maart plaats op het hoofdkantoor van Adobe in Amsterdam. Met het thema 'InDesign: Back to Basics' was dit een meeting met een praktische inslag, maar daardoor niet minder gezellig!

De zestig aanwezigen werden getrakteerd op drie leerzame presentaties, of ze nu beginnende InDesign-gebruikers waren of pro's. Zo liet Guy van der Kolk, hoofd van Print & Publishing, zien waarom je ook alweer alineastijlen en tekenstijlen nodig hebt maar verklaarde hij ook de dood aan EPS. Auteur en wandelend vat aan grafische kennis Peter Villevoye (studea.nl) haakte daar op zijn kenmerkende wijze op in door ons nog even haarfijn uit te leggen waar EPS ook alweer vandaan kwam en waar het ooit voor diende.Zowel Peter als Gabriel Powell (typefi.com) hebben de aanwezigen overladen met info over onderwerpen als guides, basisdocumenten, rekenen in InDesign, maar ook met tips & trucs en handige weetjes.

Gabriel Powell

Het commentaar van de aanwezigen was overweldigend positief en we mogen dus spreken van een geslaagd debuut voor Print & Publishing. Wij hebben dan ook heel veel zin in de toekomst en danken namens de Adobe User Group alle betrokkenen en sprekers!

 

Reacties

Ik kan vanmiddag helaas niet aan de uitnodiging gehoor geven. Ik maak plaats voor iemand op de wachtlijst...
Ik kan helaas ook niet komen en maak ook plaats voor iemand anders op de wachtlijst.
ik kan helaas vanmiddag niet deelnemen. Mag een training Indesign verzorgen, ook leuk. Veel succes vanmiddag
Kan helaas er niet bij zijn!!! Werk moet echt af.... zoals gewoonlijk. Maak graag plaats voor een ander... succes aldaar.
helaas kon ik er ook niet bij zijn dit door vertraging van de NS, van uit friesland
Toch een beetje jammer dat ik moet lezen dat er 60 deelnemers waren. Ik had mij (helaas te laat) ingeschreven en stond als nummer 91 op de reservelijst. Achteraf gezien had ik dus waarschijnlijk alsnog kunnen deelnemen, maar dat was vooraf niet duidelijk. En om op de gok de reis vanuit Arnhem naar Amsterdam te ondernemen gaat me een beetje te ver...... Misschien kan dat een volgende keer iets beter worden gecommuniceerd?
InDesign: Back to Basics
De basis van InDesign: belangrijk voor het opzetten van een goed en flexibel document

Algemeen

Adobe-hoofdkantoor
Hoogoorddreef 54a
1101 BE Amsterdam

Programma