INDESIGN UITGELICHT

Verslag

29 january 2014

InDesign Uitgelicht was een populaire meeting, zo bleek uit de volle zaal op het hoofdkantoor van Adobe in Amsterdam. Op 29 januari doken Guy van der Kolk en Frans van der Geest dieper in de wereld van InDesign. Guy, hoofd Print & Publishing van de Adobe User Group, opende de middag met een korte introductie, waarna hij het woord aan zichzelf gaf.

Publiek bij InDesign Uitgelicht

Tabellen
Guy van der Kolk nam de bezoekers stap voor stap door het doolhof dat Tabellen heet. De functionaliteit voor het maken van tabellen in InDesign is vrij eenvoudig, maar de vele mogelijkheden voor het consistent vormgeven zijn dat geenszins. Guy begon onder aan de ladder met de simpelste stappen; het invoegen en werken met een tabel. Gedurende de sessie ging hij steeds een stapje verder, op zoek naar de ideale combinatie tussen gemak en praktische bruikbaarheid. Beginnen met Alineastijlen, deze als onderdeel van een Celstijl de vormgeving laten bepalen en tot slot meerdere typen celstijlen samenvoegen tot een Tabelstijl. Dat zijn de magische stappen! En uiteraard besteedde Guy ook aandacht aan de grootste valkuil: de volgorde waarin stijlen worden toegepast.

Frans van der Geest en Kleurbeheer
Goed kleurbeheer is essentieel, maar voor velen nog een lastige horde. Frans van der Geest ging hier gelukkig uitgebreid op in. Profielen zijn de basis van alles, zoveel is duidelijk. Hoe kun je het koppelingen-paneel zo instellen dat je in InDesign altijd kunt zien welke profielen er aan gekoppelde afbeeldingen hangen? Converteer jij nog steeds hardnekkig je afbeeldingen naar CMYK voordat je aan je layout begint? En wat is nu Rendering intent? Frans is er uitstekend in geslaagd om een complexe wereld terug te brengen naar een aantal praktische stappen, zelfs al is er geen 100% juist antwoord. En alsof dat niet genoeg is: alles is nog een keer extra samengevat op zijn blog in een PDF die gratis gedownload mag worden!

Dankzij Guy en Frans kent InDesign weer wat minder geheimen en kunnen de bezoekers er nog meer uithalen. Het was een geslaagde middag in Amsterdam!

Reacties

Op 14 januari kreeg ik een mail dat ik was ingeschreven. Maar betekent dit dan ook dat er plek voor me is? Want toen stond er vermeld dat er al 150 waren ingeschreven en er maar plek was voor 75. Ik kom van de andere kant van Nederland en wil liever niet voor een gesloten deur die middag staan, omdat er geen plaats meer is. Graag zo spoedig mogelijk bericht! Mijn dank alvast, Annelies Ebregt
Hier dezelfde vraag, ook een bevestiging van inschrijving ontvangen, maar geen idee of er plek is in de Adobe-herberg?
ook bevestiging ontvangen, maar is er nog wel plek morgen?
Aan een ieder: Excuses voor het ongemak: onze aanmeldprocedure is zeker voor verbetering vatbaar, en daar wordt hard aan gewerkt! Maar daar heeft een ieder nu niet zo veel aan. Een klein stukje achtergrond: bij het organiseren van events is er een ongeschreven regel dat 1/3 van het totaal aantal aanmeldingen simpelweg niet komt opdagen zonder opgaaf van reden. De andere organisaties waar ik heb "gewerkt" vermeldden nooit het totaal aantal aanmeldingen, maar hielden op de achtergrond het aantal aanmeldingen in de gaten en zetten dan gewoon "VOL" op de homepage. Voor een event met 75 plaatsen was het "schaduwaantal" wat we aanhielden qua aanmeldingen altijd 125-130. Als dit de eerste uitzondering is in 8 jaar tijd, dan zitten er morgen 124 man in de zaal en hebben we een probleem. Maar er zullen ALTIJD mensen die niet op komen dagen, zeker bij een gratis event. Kortom, als je je hebt aangemeld en je hebt een bevestiging, dan ben je gewoon welkom. Weet je nu al dat je niet kunt komen? Meld je dan alsjeblieft af. Niet dat er dan nieuwe mensen bij kunnen, want we zitten gewoon vol. Maar het helpt het tellertje ;)
Ik heb me zojuist helaas moeten afmelden i.v.m. griep. Er is dus weer een plaatsje vrij. Ik hoop dat er in de toekomst nog een indesign bijeenkomst plaatsvindt.
Ik heb geprobeerd me via bovenstaande link uit te schrijven, maar er gebeurt niet veel... Bij deze!
Hier idem. Geveld door de griep. Zie nergens uitschrijfknop?
Ik heb ook geprobeerd me via bovenstaande link uit te schrijven... Bij deze! Sorry!
Helaas heeft de griep mij ook te pakken en ben ik niet in staat te komen… Excuses dat het op het laatste moment is, maar de griep laat zich niet echt aankondigen :-(
Ik kan vanmiddag helaas toch niet van de partij zijn! gr, Kees Reniers Voor mij een ander.
Te druk op mijn werk, dus kan er helaas niet bijzijn. Wel afgemeld via de site.
InDesign Uitgelicht
InDesign Uitgelicht: functies in de spotlights

Algemeen

Adobe-hoofdkantoor
Hoogoorddreef 54a
1101 BE Amsterdam

Programma