KNAPP GEMAAKT

Uitnodiging

12 april 2016

Net als vorig jaar mogen wij weer een meeting organiseren tijdens appril! Op 12 april presenteren wij onder de titel Knapp gemaakt drie topsprekers, die je alles kunnen vertellen over wat er bij het maken van een succesvolle app komt kijken! En met ValsplatUNITiD en Resoluut hebben we een affiche waar we trots op kunnen zijn! Meld je dus snel aan.

Let op! Inschrijven gaat via de site van appril (registreer je voor 'Dinsdag 12 april – Design Flavours'). De melding hiernaast de meeting is uitverkocht klopt dus niet!

Valsplat
ValsplatValsplat is de specialist als het om gebruikers gaat. En daar draait het bij een app uiteraard wel om. Door snel, slim en vaak gebruikersinzichten toe te passen geef je het ontwerpproces inspiratie en meer focus. Aan de hand van een aantal actuele cases laat Valsplat zien dat gebruikersonderzoek heel goed in een agile ontwikkelproces past. Geen vertraging, wel meer focus en onderbouwde beslissingen. Wat uiteindelijk alleen maar winnaars oplevert: scherpe teams, betere sites, apps & services. En vooral enthousiaste gebruikers. Onder andere Albert Heijn en Rijksmuseum zullen als cases voorbijkomen.

UNITiD
UNITiDUNITiD is een unit vol interaction en visual designers. Ze vinden het leuk om dingen goed en begrijpelijk te laten werken. En als het kan eenvoudig. Dat was ook hun uitgangspunt bij het maken van de Philips TV Remote, een app waarmee je content kunt vinden, kijken, bedienen en sturen naar je TV. Het project begon in het geheim een half jaar te vroeg, wat UNITiD zelf de design story-fase noemt. Een waardevolle fase om vanuit user experience-principes en een stevige visie de basis voor de rest van het traject te leggen. Het tweede deel van het project was even interessant, omdat UNITiD toen designtechnieken uit het eerste halfjaar heeft opgeschaald in de ideale ontwerpstudio. Met de design studio hebben ze een fysieke ruimte ingericht, om het gebruik van de app optimaal na te bootsen. In hun praatje vertelt UNITiD wat ze hebben geleerd van de design story en de design studio.

Philips TV Remote

Resoluut
Het derde bureau dat op ons podium staat is Resoluut, een digital product design agency uit Amsterdam en de ontwerpers van apps zoals: Wehkamp, Twyp (ING), Volkskrant, Mijn Simyo, AutoWeek Magazine. Aan de hand van Triggi.com, een ambitieuze Nederlandse startup die de linking pin wil zijn in het aankomende internet-of-things-tijdperk, gaat Resoluut in op de vraag: hoe ontwerp je een knappe app, als in slim én mooi? Het zal dus gaan over het proces van digital product design.

Alles op een rijtje
Knapp gemaakt
Datum: dinsdag 12 april
Deuren open: 9:00 uur
Presentaties: 9:30 - 12:00 uur
Toegang: gratis
Inschrijven: via appril; registreer je voor 'Dinsdag 12 april – Design Flavours'
Plaats: Jaarbeurs Utrecht
i.s.m.: appril

appril

Sinds 2012 is appril het platform waar pioniers, makers, gebruikers en groupies van mobile apps en web applicaties samenkomen en de toekomst vormen. appril gelooft dat de digitale revolutie heel veel moois kan brengen wanneer je kennis, kunde, creativiteit en plezier met elkaar combineert. Dit jaar wordt het appril festival voor de vijfde keer georganiseerd. Met de Jaarbeurs als hart van het festival wordt er van 11 tot en met 15 april uitgepakt met elke dag een eigen thema. 

Maandag 11 april: Play hard, Work hard – Your Market Place
Dinsdag 12 april: Design Flavours – For multiscreen and devices
Woensdag 13 april: Love for Code – Developers only
Donderdag 14 april: Healthy Urban Living – Pressure Cook Hack
Vrijdag 15 april: Power of Connecting – Business and Innovation Day

Van opdrachtgevers, ondernemers, ontwikkelaars, vormgevers, uitgevers, distributeurs, marketeers, gebruikers tot fans: er is voor ieder wat wils. Aanmelden kan hier!

Knapp gemaakt
Apps: van gebruikersonderzoek tot leermomenten

Algemeen

Jaarbeurs
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Programma