MOTION GRAPHICS

Verslag

24 april 2008
Deze zeer druk bezochte meeting (ruim 140 bezoekers) van de Adobe User Group stond in het teken van motion graphics. Sprekers waren Ton Frederiks van Adobe Benelux, animator Floris Drupsteen (de maker van de SpinAwards animaties), het bureau Addikt (bekend van werk voor klanten als TMF, Nike ID store, Canon, Phillips en Bacardi) en bureau Achtung!, de grote winnaar van de SpinAwards. design. De sprekers lieten allen hun beste werk zien en vertelden hoe ze dat gemaakt hebben.

Na een voorwoord van voorzitter Bert Hagendoorn, waarin kort de balans werd opgemaakt van de Adobe User Group sinds de oprichting en een sneak preview van de nieuwe website getoond werd, was het tijd voor de eerste sessie 'Photoshop en After Effects samen', door Ton Frederiks van Adobe Benelux. Ton presenteerde de mogelijkheden binnen Photoshop in combinatie met After Effects, waar met relatief eenvoudige handelingen overtuigende animaties opgezet kunnen worden. Floris Drupsteen nam de tweede sessie voor zijn rekening, waarin hij vooral veel eigen werk liet zien (van VJ werk tot 3D karakters en leaders, waaronder de SpinAwards uitreiking animaties), maar ook inging op de creatie hiervan, ondermeer met Cinema 4D. Na deze presentatie en een kort moment over Kings of Code door Sander van der Vliet luidde een hilarische AUG prijsuitreiking (The Hat) de pauze in.

Daarna was het de beurt aan Sander Lipmann van Addikt, die kwalitatief zeer sterk werk liet zien, waaronder de zeer grote projecten die ze onlangs voor Marco Borsato en Idols hebben geproduceerd. De afsluitende sessie was voor rekening van bureau Achtung!. Dit bureau was onlangs winnaar van drie Gouden SpinAwards. Het bureau liet aan de hand van projecten zien hoe bepaalde onderdelen tot stand waren gekomen, welke tools en technieken daarvoor zijn gebruikt en wat er kwam kijken bij bewegende delen binnen het interaction design. Creative Director Emile Dekker en Flash Developer Willemhein Triemstra lieten de prijswinnende Volkswagen Drive In en Krezip zien. Na de demo’s hiervan gingen ze in op het concept, visual design, animatie, sounddesign en flashscripting van de projecten.

Als afsluiter was de netwerkborrel weer een gelegenheid om sprekers vragen te stellen en met vakgenoten ervaringen en contactgegevens uit te wisselen. Credits foto’s op deze pagina: (Foto: Hans Frederiks, www.thefredlees.com)
Motion Graphics
Met de opkomst breed band internet worden HD video en motion Graphics steeds belangrijker.
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma

14:00 Opening Bert Hagendoorn
14:05 Adobe Photoshop en After Effects samen Ton Frederiks
14:35 Floris Drupsteen Floris Drupsteen
15:20 PauzeĀ 
15:35 Addikt Sander Lipmann
16:20 Achtung! Emile Dekker, Willemhein Triemstra
17:05 Netwerkborrel