NEXT LEVEL CS5

Verslag

12 april 2010

Tijdens de Next Level Meeting op 12 April was Pakhuis de Zwijger weer volledig afgeladen met mensen, 300 stuks om precies te zijn. En zij waren allemaal gekomen om meegevoerd te worden naar de 'next level', met als klap op de vuurpijl de introductie van Adobe's flagship product, CS5.

De meeting was in twee stukken opgedeeld. Voor de pauze was het aan Mark Barcinski en Niko Stumpo (Hanazuki). Zij lieten hun werk voor Defcon1 zien. een eclectische mix tussen verschillende stijlen, want de klant zelf zei: “Het moet er uitzien als Monty Python meets Mad Max”. Een mix tussen Actionscript 1, 2 en 3, Papervision3D en veel game elementen. Daarna was het tijd Joakim Borgstrom aka J@B van Wieden+Kennedy. De rustige doorgewinterde creatief nam ons mee door een project dat Nike Chalkbot heet. Een combinatie tussen een 'printer' die kalk print en GPS camera, 2 laptops, de website van Nike en de mogelijkheid om je eigen berichten te versturen en live tijdens de Tour de France te zien. Niet als een grafische laag op TV maar echt óp het wegdek geprint. En na afloop krijg jij een foto, met jouw bericht en de GPS coördinaten doorgestuurd. Hoe interactief wilt u het hebben?

Na de pauze was het woord aan de Adobe Gurus Klaas-Jan Tukker, Ton Frederiks en Christoph Rooms ons alle nieuwe features en en beetje tips en tricks laten zien van het nieuwe CS5 pakket. Alle producten zijn aangepakt, een aantal hebben zelfs 64 bit support gekregen zoals Premiere en After Effects. Een aantal coole features die hier inzitten is de nieuwe 'Mercury Playback Engine' voor het beter afspelen van videos terwijl je aan het editen bent en natuurlijk de Roto Brush om te  voor het nabewerken van geschoten video. De zogenaamde 'content aware fill', om objecten op een slimme manier te verwijderen uit een , kreeg zelfs applaus!
Andere pakketten zoals Dreamweaver hadden minder indrukwekkende nieuwtjes in zich zoals ondersteuning voor WordPress, Joomla! en Drupal en live debugging. Flash komt met een beter werkende inverse kinematics tool en een herschreven text engine genaamd Text Layout Framework waarmee onder andere 'multikolom tekst' mee mogelijk is. En als klapper is er ook nog een nieuw product onthult genaamd Flash Catalyst. Hiermee kunnen UX'ers en
OI'ers heel snel interactieve prototypes maken.

Na deze enerverende en vooral interessante meeting was het tijd voor een alom bekende borrel, voor de gelegenheid gesponsord door Adobe waarbij iedereen onder het genot van wat lekkers napraatte over wat ze nou allemaal gezien hebben.

De meeting was in twee stukken opgedeeld. Voor de pauze was het aan Mark Barcinski en Niko Stumpo (Hanazuki). Zij lieten hun werk voor Defcon1 zien. Een eclectische mix tussen verschillende stijlen, want de klant zelf zei: “Het moet er uitzien als Monty Python meets Mad Max”. Een mix tussen Actionscript 1, 2 en 3, Papervision3D en veel game elementen.
Daarna was het tijd Joakim Borgstrom aka J@B van Wieden+Kennedy. De rustige doorgewinterde creatief nam ons mee door een project dat Nike Chalkbot heet. Een combinatie tussen een 'printer' die kalk print en GPS camera, 2 laptops, de website van Nike en de mogelijkheid om je eigen berichten te versturen en live tijdens de Tour de France te zien. Niet als een grafische laag op TV maar echt óp het wegdek geprint. En na afloop krijg jij een foto, met jouw bericht en de GPS coördinaten doorgestuurd. Hoe interactief wilt u het hebben?

Na de pauze was het woord aan de Adobe Gurus Klaas-Jan Tukker, Ton Frederiks en Christoph Rooms. Zij lieten ons de nieuwe features van het nieuwe CS5 pakket zien en voegden hier hun tips&tricks aan toe. Alle producten zijn aangepakt, een aantal hebben zelfs 64 bit support gekregen zoals Premiere en After Effects. Coole features die hier inzitten zijn de nieuwe 'Mercury Playback Engine' voor het beter afspelen van videos terwijl je aan het editen bent en natuurlijk de Roto Brush om te Rotoscopen voor het nabewerken van geschoten video. De zogenaamde 'content aware fill', om objecten op een slimme manier te verwijderen uit een foto, kreeg zelf applaus!
Andere pakketten zoals Dreamweaver hadden minder indrukwekkende nieuwtjes in zich zoals ondersteuning voor WordPress, Joomla! en Drupal, alsook live debugging. Flash komt met een beter werkende inverse kinematics tool en een herschreven text engine genaamd Text Layout Framework waar onder andere 'multikolom tekst' mee mogelijk is. En als laatste is er ook nog een nieuw product onthult genaamd Flash Catalyst. Hiermee kunnen UX'ers en OI'ers heel snel interactieve prototypes maken.

Na deze enerverende en vooral interessante meeting was het tijd voor een alom bekende borrel, voor de gelegenheid gesponsord door Adobe waarbij iedereen onder het genot van wat lekkers napraatte over wat ze nou allemaal gezien hebben.

Next Level CS5
Maandag 12 april 2010 Save that date! Deze meeting wil je niet missen
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma