ROTTERDAM RAW

Verslag

29 june 2011

Tijdens de eerste meeting van de Adobe User Group in Rotterdam, was een hoofdrol weggelegd voor de DSLR camera. En dan voornamelijk hoe je met DSLR camera's kan filmen en vervolgens bewerken en publiceren.


Filmmaker Nino Leitner, die als eerste als filmmaker met een DSLR mocht werken, beet de spits af en presenteerde inspirerende cases. Met belangrijke conclusie: DSLR is klein en lichtgevoelig, dus perfect te gebruiken als je onopvallend dicht bij je onderwerp wil komen.

Tom Poederbach van Canon legde uit dat je een DSLR moet gebruiken voor video daar waar het goed is, daar waar je wendbaar moet zijn en gaf hier voorbeelden van: de serie House wordt zo veelal met DSLR geschoten.

Klaas Jan Tukker van Adobe inspireerde met een hands-on uitleg van de workflow van camera naar web met verschillende Adobe producten, met als resultaat mooie video producties.

Commercial regisseur Thed Lenssen, begonnen als fotograaf, schetste juist de overeenkomsten tussen film en video uit, want volgens hem is ook video gewoon uiteindelijk fotografie! En concludeert wederom dat een DSLR camera bij uitstek geschikt is om ‘onzichtbaar’ te filmen, zonder intimidatie van een grote filmcamera.

Reviews
Lees hier ook uitgebreide reviews van bezoekers:
MCW Studio's - http://on.fb.me/iDrOUf
@mtirion - http://bit.ly/kqbyrl
In10 http://bit.ly/m09Rjb

Heb jij ook een review geschreven? Geef het door!

Bedankt
Graag wil de Adobe User Group iedereen bedanken die heeft geholpen in Rotterdam een mooi event neer te zetten, met name dpdk (http://www.dpdk.nl) en Grafisch Lyceum Rotterdam (http://www.glr.nl).

En als laatste natuurlijk de bezoekers, die ondanks OV-stakingen gewoon zijn gekomen!

Rotterdam Raw
Creatieve mogelijkheden op het gebied van foto en video met digitale camera's.
Hofplein Theater, Rotterdam
Benthemstraat 13
3032 AA Rotterdam

Programma