SPECIAL FLEX, AIR EN BLAZEDS

Verslag

25 january 2008
De eerste meeting van 2008 van de Adobe User Group vond 25 januari plaats in een volgepakt Pakhuis de Zwijger. Een record van 175 inschrijvingen kwamen binnen voor deze special, die als onderwerp Flex, AIR en BlazeDS had.

De voorzitter van de Adobe User Group kwam met het het nieuws dat mediapartner DutchView de meetings voortaan opneemt en de video's host.

Aanleiding van deze special zijn de nieuwe platformtechnologieen van Adobe zoals Flex 3, AIR en BlazeDS, die binnekort gelanceerd worden. Er werd een preview gegeven van de nieuwe features en info over de launches die de komende periode zullen plaatsvinden. Sprekers waren de nieuwe Europese Adobe evangelist Serge Jespers en James Ward, Technical Evangelist for Flex.

Serge Jespers (Adobe) stipte een aantal verbeteringen in de nieuwe versie van Adobe Flex Builder aan en lichtte een paar mogelijkheden toe. James Ward (www.jamesward.org) presenteerde aan de hand van voorbeelden wat er op het gebied van open source te melden is en liet ook voorbeelden van data services zien en dat data eenvoudiger te koppelen is aan applicaties. De sessie werd afgeloten met ruimte voor vragen en antwoorden.

Daarna was het tijd voor twee FLex cases. Gerdt Brouwer van wowww.nl toonde Parleys.com. Gerdt kondigt tevens de lancering van zijn Flex User Group aan, genaamd FLUGR: een op de technische kant gerichte Flex gebruikersgroep. De tweede Flex Case werd door Waldo Smeets (Adobe) getoond: Philips Consumer Products op Philips.com. Waldo presenteerde de eenvoud en het navigatiegemak in combinatie met het strakke design van deze praktische Flex toepassing.
Special Flex, AIR en BlazeDS
Aanleiding van deze special zijn de nieuwe platformtechnologieen van Adobe zoals Flex 3, AIR en BlazeDS, die binnekort g
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma