TOUCH ME

Verslag

19 october 2011
Als creatieve professional kun je er niet omheen: touch devices veroveren de wereld. Dat vereist een andere kijk op je designs en applicaties. Tijd dus voor de Adobe User Group om met Touch Me een meeting rond dit veelgevraagde onderwerp te organiseren.

Martin Tirion van Microsoft beet de spits af. In een vlotte presentatie liet hij de visie van Microsoft op het gebruik van touch en andere vernieuwende navigatie zien. Hij stond met name stil bij Windows 8 en hoe dat door middel van touch op de gebruiker gericht is.

Een waar social play experiment tijdens de presentatie van Daniel van Gils van KamerBlauwLicht. Daniel is vooral geïnteresseerd in hoe je games in kunt zetten om tot sociale interactie te komen. Het gaat niet om de spelregels, maar om het communiceren. En daarvoor liet hij de hele zaal samenspelen.

Na de pauze lieten Jankees van Woezik en Dirk Schluter van FONK zien hoe je een klassiek bordspel op een tablet tot leven kunt laten komen. Samen met Jumbo hebben ze de iPawn ontwikkeld, een pion om je app op je tablet te besturen. Vast de sinterklaashit van dit jaar!

Jack Zwanenburg (Edenspiekermann) startte met een fijn overzichtje van touch door de jaren heen en eindigde bij SoundPrism, een prachtige muziekapp. Uitgangspunt: hou rekening met wat de gebruiker al kan, maar het heeft weinig zin om een interface 1 op 1 over te nemen.

Ten slotte beklom Remon Tijssen van Adobe XD het podium. Ook hij benadrukte dat het uiteindelijk draait om een vloeiende ervaring bij het gebruik van een app op een touch device. En wat hij vanuit de keuken van Adobe liet zien, was indrukwekkend...

Reviews
Lees hier ook uitgebreide reviews van bezoekers:
Webdesigner Magazine
Obey magazine

Heb jij ook een review geschreven? Geef het door!

Bedankt

Graag wil de Adobe User Group iedereen bedanken die heeft geholpen in Amsterdam een mooi event neer te zetten, met name de eventsponsors Microsoft en Philips i.s.m. Omnivision. Die laatste is overigens de nieuwste friend van de Adobe User Group!

En als laatste natuurlijk de bezoekers, die ook nu weer voor een uitverkochte meeting zorgden!