VAN INDESIGN NAAR TOEGANKELIJKE PDF

Uitnodiging

24 june 2015

Wat is toegankelijkheid eigenlijk? Hoe leest iemand die blind is een PDF? Op 24 juni organiseren we op het Adobe-hoofdkantoor voor een select gezelschap een in-depth-sessie over InDesign en toegankelijke PDF's. Bovendien komt Peter Villevoye de belangrijkste vernieuwingen in Adobe Creative Cloud 2015 laten zien! 

Han SinkeHan Sinke over toegankelijke PDF's
Han Sinke werkt als webadviseur bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Belangrijke aandachtsgebieden zijn "Toegankelijkheid" en "Laaggeletterdheid". Eind 2011 maakte de SVB de slag van brochures en formulieren op papier naar digitale downloads. Vanaf 1 juli moeten alle overheidsorganisatie zorgen dat de nieuwe PDF's toegankelijk zijn en ook voldoen aan de webrichtlijnen. De PDF die je dan maakt, moet aan heel andere voldoen dan een PDF die je voor print gebruikt. Han vertelt je waar je dan tegenaan loopt, wat je in InDesign en Acrobat moet doen en welke afspraken tussen opdrachtgever en maker van belang zijn. Want wie toegankelijke PDF's kan maken, heeft een concurrentievoordeel!

Wat is er nieuw in Adobe Creative Cloud 2015?
Vorige week zijn van vrijwel alle programma's de Adobe CC 2015 updates verschenen. Peter Villevoye zal de belangrijkste vernieuwingen in Illustrator, Photoshop, InDesign en ook Muse tonen, maar ook nog even die uit de eerdere versie CC 2014 voor je samenvatten. Verder zet Adobe steeds steviger in op de services in het Creative Cloud abonnement (zoals Creative Sync en de nieuwe Adobe Stock-beeldbank) en beginnen de apps voor iPad en iPhone uit hun kinderschoenen te groeien. Ook daarvan zal Peter de fraaie staaltjes van nuttige vernieuwing tonen. Tot slot zal hij kort aangeven hoe het digitaal publiceren zich momenteel ontwikkelt (Acrobat DC, DPS Folio en ePubs 3 FXL).

Alles op een rijtje
Van InDesign naar toegankelijke PDF
Datum: woensdag 24 juni
Deuren open: 13:00 uur
Presentaties: 13:30 - 16:00 uur
Toegang: gratis voor Adobe User Group-leden
Plaats: Adobe-hoofdkantoor, Amsterdam

Reacties

wil graag deze bijeenkomst bijwonen om mijn kennis over toegankelijke pdf te vergroten.
Ik wil graag bij aanwezig zijn
Mocht je op het laatste moment nog zin hebben om te komen, wees welkom! Er is nog wat plek. – Guy
Van InDesign naar toegankelijke PDF
Wat is toegankelijkheid eigenlijk? Hoe leest iemand die blind is een PDF?

Algemeen

Adobe-hoofdkantoor
Hoogoorddreef 54a
1101 BE Amsterdam

Programma