WORKFLOW 3D IN FLASH

Verslag

4 july 2007

De eerste meeting van de Adobe Usergroup Nederland, die in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werd georganiseerd, was een succes. Er kwamen ruim 80 designers en developers op de sessies af, met als thema 3D (in onder meer Photoshop Extended CS3, Flex en Flash CS3).

Er werden drie sessies gegeven door Martijn de Visser, Lead Interaction Designer bij Lost Boys, Ralph Hauwert, core-developer Papervision en Niels de Keizer, Senior Flash Developer bij Qi-Ideas. Aansluitend was er een netwerkborrel waar bezoekers naast informatie en ideeen uiteraard ook visitekaartjes uitwisselden. Martijn de Visser: "Het aantal en diversiteit van de bezoekers is zeer bemoedigend: ik heb designers, developers, marketeers en managers gesproken. De Adobe Usergroup biedt daarmee een platform voor grafische en online professionals van alle disciplines."

Over de opkomst zegt Bert Hagendoorn, manager van de Adobe User Group Nederland: "Voor een eerste meeting hadden we niet verwacht dat er direct zoveel publiek op af zouden komen. Het initiatief heeft kennelijk een groot potentieel en belooft de komende tijd te kunnen doorgroeien naar een evenement waar men niet meer omheen kan." Het evenement laat zien dat er veel vraag is naar uitwisseling van informatie tussen professionele gebruikers van deze software en technieken.

De netwerkborrel na afloop, waar designers, developers en sprekers de mogelijkheid hadden elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Uiteindelijk werd door een kleine groep nog tot in de kleine uurtjes nagediscussieerd.

Workflow 3D in Flash
Onze eerste meeting zal woensdag 4 juli aanstaande plaatsvinden in pakhuis Willem de Zwijger te Amsterdam (let op: dus e
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma