Grootste Adobe User Group wereldwijd!

5 December 2012

Feest!

Dubbel feest voor de Adobe User Group Nederland! Niet alleen bestaan wij 5 jaar, maar in die tijd zijn wij met ondertussen meer dan 6000 leden ook gegroeid tot de grootste Adobe User Group ter wereld.

Sinds de oprichting in 2007 zijn er in Amsterdam en Rotterdam ruim 30 events georganiseerd. De eerste meeting werd gehouden voor 80 bezoekers en kende vooral lokale sprekers, maar tijdens de meest recente bijeenkomst in Rotterdam werd voor een uitverkochte zaal van 500 bezoekers stilgestaan bij het jubileum en de behaalde resultaten. Het event stond in het teken van de beste creatieven uit New York: sprekers van de digitale bureaus Your Majesty, Stinkdigital, Huge en B-reel stonden op het podium. Deze lieten hun award-winnende projecten zien en deelden hoe dit tot stand was gekomen. Het event was 3 weken vooraf al volledig volgeboekt.

Breed gedragen initiatief

Onze voorzitter Bert Hagendoorn legt uit hoe drie kernwaarden centraal staan: inspiratie, kennisuitwisseling en netwerken. “De organisatie is vanaf het begin zorgvuldig opgebouwd met een bestuur en medewerkers, die als vrijwilliger vol passie werken aan dit platform. De Adobe User Group is een plek om ervaringen en kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Dat we zoveel leden hebben, 25 gerenommeerde bedrijven dit initiatief ondersteunen en zoveel bezoekers op onze events afkomen geeft aan hoe groot de behoefte hieraan is.”

Ook al werkt de Adobe User Group Nederland volledig onafhankelijk, onze partner Adobe is trots op deze mijlpaal. "Wij zijn verheugd over het enorme succes van deze Nederlandse community, de grootste Adobe User Group wereldwijd. Wij zijn trots hieraan verbonden te zijn," zegt Derk-Jan Brand, Managing Director Adobe Benelux. "Adobe hecht veel waarde aan de feedback van gebruikers en doet er alles aan om het creatieve proces van deze professionals zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Die professionals vinden wij bij de Adobe User Group."